Fakulteta za šport

Tekoča obvestila za kandidate za vpis v 1. letnik dodiplomskih programov

Tekoča obvestila in splošne informacije o prijavno-sprejemnem postopku za vpis v 1. letnik prvostopenjskih študijskih programov  Fakultete za šport, v študijskem letu 2022/23

 

3. 5. 2022  Pričakujemo dokumentacijo prijavljenih kandidatov (za študijske programe prve stopnje Športna vzgoja, Kineziologija in Športno treniranje), ki je pogoj za opravljanje preizkusa gibalnih sposobnosti in znanj

Od 2. maja (2. 5. 2022) do vključno 1. junija (1. 6. 2022) morajo kandidati, prijavljeni za katerikoli program prve stopnje Fakultete za šport, na naslov fakultete poslati z razpisom za vpis zahtevano dokumentacijo. Več o  zahtevani dokumentaciji ter naslov za pošiljanje v:

Obvestilo o dokumentaciji

Tuji kandidati lahko pošljejo zahtevano zdravniško dokumentacijo v maternem jeziku. V primeru potrebe po prevodu bomo posameznega kandidata na e-naslov, ki ga je navedel v prijavi za vpis, pozvali k oddaji prevoda zdravniške dokumentacije. Enako velja za športno anamnezo tujih kandidatov za program Športno treniranje.

 Obrazec za usmeritveni šport - šport A (je del zahtevane dokumentacije samo za program Športno treniranje - s katerokoli željo)

 

3. 5. 2022  Objavljena vpisna mesta za razseljene osebe iz Ukrajine z začasno zaščito

Na portalu MIZŠ: https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani so objavljena vpisna mesta in navodila za oddajo prijave za vpis za kandidate  iz Ukrajine.

Priajvni rok je odprt do 1. 9. 2022.

 

14. 4. 2022  Možnost prijave za študij za kandidate iz Ukrajine

Na spletni strani UL so objavljene tudi informacije za kandidate iz Ukrajine o različnih možnostih vključitve v študij na Univerzi v Ljubljani.

 

13. 4. 2022  Objavljeno število prijav v prvem prijavnem roku

Na spletni strani UL so objavljeni podatki o številu prijavljenih po končanem prvem prijavnem roku (posebej na mestih za Slovence in državljane držav EU in posebej za Slovence brez slovenskega državljanstva - prvo prijavno obdobje se je zaključilo 18. 3. 2022). V objavi je prikazano samo število prijav s prvo željo.

 

2. 3. 2022  Spletni dogodek za tuje kandidate: Vprašanja in odgovori v angleškem jeziku

SREDA, 2. marec 2022 ob 15:00 na spletni povezavi: https://uni-lj-si.zoom.us/j/98335988618

Sporočilo UL: Če potrebujete nasvet ali pomoč pri prijavno-sprejemnem postopku za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe, vas vabimo, da se pridružite spletnemu srečanju, ki bo potekalo 2. marca 2022 ob 15.00, in pripravite svoja vprašanja. Potrudili se bomo, da boste dobili vse informacije in odgovore. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku in je namenjen kandidatkam in kandidatom za študij iz tujine, ki imate vprašanja v zvezi s prijavno-sprejemnim postopkom za dodiplomski študij ter postopkom priznavanja tujega srednješolskega izobraževanja. Če se želite udeležiti spletnega dogodka, se prijavite TUKAJ.

15. 2. 2022   Začel se je 1. prijavni rok!

Od danes naprej lahko preko spletnega portala eVŠ oddate elektronsko prijavo za vpis - več na: https://portal.evs.gov.si/navodila-za-oddajo

 

1. 2. 2022  Objavljen je Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2022/23.

Skupni  del razpisa, ki velja za vse študijske programe (o prijavi, vpisanih mestih, dokazilih, statusu kandidata s posebnim statusom idr.)

Posebni del: razpis za študijske programe 1. stopnje Športna vzgoja, Kineziologija in Športno treniranje

 

PRVI PRIJAVNI ROK ZA SLOVENSKE DRŽAVLJANE/-KE IN DRŽAVLJANE/-KE DRŽAV ČLANIC EVROPSKE UNIJE TER SLOVENCE/-KE BREZ SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA:

od 15. februarja do 18. marca 2022

 

PRIJAVNI ROK ZA TUJCE/-KE IZ DRŽAV NEČLANIC EVROPSKE UNIJE

od 15. februarja do 20. aprila 2022

 

Preizkus gibalnih sposobnosti in znanj (sprejemni izpit) za vpis v študijskem letu 2022/23 bo v prvem prijavnem roku 28. in 29. junija 2022 na UL Fakulteti za šport , v drugem prijavnem roku pa 8. septembra 2022.

 

Zadnjič posodobljeno: 3. 5. 2022

Vsebine na straneh Vpis na fakulteto ureja Študentski referat Fakultete za šport.