Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

O knjižnici

 

Telefon: +386 1 520 77 47
E-mail: library@fsp.uni-lj.si

OBVESTILO O ZAPRTJU KNJIŽNICE UL, FŠ

Spoštovani,


glede na trenutno epidemiološko situacijo v RS in v skladu z navodili Univerze v Ljubljani, bo knjižnica Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport, od 26. oktobra 2020 dalje, do preklica zaprta.

Izposoja in vračilo gradiva v tem času ne bosta mogoča.

Obveščamo vas, da za vaše izposojeno gradivo ne bo zamudnine, tudi rezervacije in obstoječa naročila ne bodo potekla. Zaradi zaprtja knjižnice pri vas ne bodo nastali nobeni stroški.

V času zaprtosti knjižnice lahko uporabljate javno dostopni katalog Slovenije COBISS+, kjer v polnem tekstu najdete zaključna dela FŠ (diplomske, magistrske, doktorske naloge), praviloma z letom izida od 2007 dalje.

Poleg tega lahko dostopate do repozitorija Univerze v Ljubljani (RUL).

Z digitalno identiteto lahko od doma dostopate tudi do baze SPORTDiscus  in do ostalih informacijskih virov.

Za razumevanje se vam najlepše zahvaljujemo.

Objavljeno: 21.10.2020

 

Urnik knjižnice:

  • od ponedeljka do petka: 9.00 - 15.00
  • julij in avgust: 10.00 - 14.00
  • prazniki: ZAPRTO

Zasedenost čitalnice, glede na vaje in predavanja drugih predmetov, je dostopna na povezavi https://www.fsp.uni-lj.si/urnik/.Tiskana verzija za tekoči teden je na vhodnih vratih v knjižnico in na vhodnih vratih v čitalnico.

 

Cenik knjižničnih storitev 2020/2021

 

NUK v času epidemije

 knji  nica                                                   

Tudi v času poostrenih ukrepov vam  NUK ponuja pomoč pri iskanju informacij in gradiva. 

Vabijo vas, da izkoristite možnosti, ki vam jih ponujajo v spletnem okolju.

V prostorih knjižnice so poskrbeli za varnost tako uporabnikov kot zaposlenih. V prostoru za vpis in izposojo NUK se lahko včlanite ali podaljšate članstvo, najamete garderobno omarico ter prevzamete naročeno gradivo in fizične kopije. Prav tako lahko trenutno še vedno študirate in prebirate svoje ali knjižnično gradivo v veliki in časopisni čitalnici ter čitalnici rokopisne zbirke.

Pred obiskom NUK vas prosijo, da se seznanite z aktualnimi in veljavnimi spremembami v poslovanju knjižnice.

Vabljeni tudi k spremljanju aktualnih novic na spletni strani in Facebooku.

Objavljeno: 21.10.2020

 

Knjižnica Fakultete za šport je kot visokošolska knjižnica del univerzitetnega knjižničnega sistema Univerze v Ljubljani. V njegovem sklopu je članica medicinskega kroga knjižnic, ki jih povezuje znanstveno področje medicina in v katerega sodijo še: Centralna medicinska knjižnica (koordinacijska knjižnica tega kroga), knjižnica Fakultete za farmacijo, knjižnica Zdravstvne fakultete, knjižnica Veterinarske fakultete, Knjižnici Splošne bolnišnice Maribor in Celje, VŠZ Maribor, Knjižnica Onkološkega inštituta, Knjižnica Psihiatrične klinike v Ljubljani, Knjižnici Lek d.d. in Krka d.d. in še nekatere druge.

Knjižnica Fakultete za šport je osrednja knjižnica za področje športa in znanosti o športu v Sloveniji. Podpira študijski in raziskovalni proces Fakultete za šport in drugih fakultet, tako da omogoča dostop do najpomembnejših virov s področja športa in znanosti o športu ter drugih znanstvenih področij, ki so na različne načine povezana s področjem športa (medicina, biomehanika, fiziologija, biokemija, psihologija, sociologija, zgodovina, etika, filozofija, vzgoja, izobraževanje, trženje, upravljanje,…).