Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

O knjižnici

 

Telefon: +386 1 520 77 47
E-mail: library@fsp.uni-lj.si

 

Knjižnica bo v juliju in avgustu odprta od 10.00 -14.00, razen od 27. - 31.7.2020, ko bo ZAPRTA.

 

OBVESTILO O PONOVNEM ODPRTJU KNJIŽNICE UL FŠ

Knjižnica Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport, ponovno odpira svoja vrata v ponedeljek, dne 18. 5. 2020, z nekaterimi omejitvami.

Knjižnica bo odprta le za prevzem predhodno naročenega gradiva in vračilo gradiva, uporabniki pa bodo lahko podaljšali tudi članstvo in poravnali obveznosti ter pridobili geslo za Cobiss - Moja knjižnica.

Vsem uporabnikom svetujemo, da z izposojenim gradivom ravnajo po navodilih NIJZ. Ravnanje z gradivom doma

IZPOSOJA GRADIVA je možna le ob predhodnem naročilu gradiva, na enega od sledečih načinov: 

 • podatke o gradivu (naslov, avtor, leto izida in COBISS-ID) pošljete na e-pošto: library@fsp.uni-lj.si ali
 • s klicem v knjižnico, na telefon 01 520 77 47, v času odprtosti knjižnice.
 • Po naročilu gradiva je potrebno počakati na potrditev knjižnice, da je gradivo pripravljeno.
 • Naročeno gradivo je potrebno prevzeti v 3 dneh od prejema obvestila.
 • Naročite lahko največ 5 enot gradiva hkrati, tisti, ki zaključujete študij, pa 10.

VRAČILO GRADIVA 

 • Gradivo, ki mu je v času zaprtja knjižnice potekel rok izposoje, lahko brez stroškov zamudnine za to obdobje, vrnete do vključno dne, 5. 6. 2020.
 • Zamudnine za čas od 16. 3. do 5. 6. 2020, ne bomo obračunali.
 • Vrnjeno gradivo gre za 3 dni v karanteno.

Uporaba čitalnice in računalnikov, fotokopiranje gradiva, prost dostop do gradiva ter gibanje in zadrževanje v prostorih knjižnice do preklica ni možno.

Veselimo se vašega ponovnega obiska!

Urnik knjižnice:   

 • od ponedeljka do petka: 9.00 - 15.00
 • julij in avgust: 10.00 - 14.00
 • prazniki: ZAPRTO

Zasedenost čitalnice, glede na vaje in predavanja drugih predmetov, je dostopna na povezavi https://www.fsp.uni-lj.si/urnik/.Tiskana verzija za tekoči teden je na vhodnih vratih v knjižnico in na vhodnih vratih v čitalnico

Cenik knjižničnih storitev 2019/2020

Knjižnica Fakultete za šport je kot visokošolska knjižnica del univerzitetnega knjižničnega sistema Univerze v Ljubljani. V njegovem sklopu je članica medicinskega kroga knjižnic, ki jih povezuje znanstveno področje medicina in v katerega sodijo še: Centralna medicinska knjižnica (koordinacijska knjižnica tega kroga), knjižnica Fakultete za farmacijo, knjižnica Zdravstvne fakultete, knjižnica Veterinarske fakultete, Knjižnici Splošne bolnišnice Maribor in Celje, VŠZ Maribor, Knjižnica Onkološkega inštituta, Knjižnica Psihiatrične klinike v Ljubljani, Knjižnici Lek d.d. in Krka d.d. in še nekatere druge.

Knjižnica Fakultete za šport je osrednja knjižnica za področje športa in znanosti o športu v Sloveniji. Podpira študijski in raziskovalni proces Fakultete za šport in drugih fakultet, tako da omogoča dostop do najpomembnejših virov s področja športa in znanosti o športu ter drugih znanstvenih področij, ki so na različne načine povezana s področjem športa (medicina, biomehanika, fiziologija, biokemija, psihologija, sociologija, zgodovina, etika, filozofija, vzgoja, izobraževanje, trženje, upravljanje,…).