Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

O knjižnici

 

Telefon: +386 1 520 77 47
E-mail: library@fsp.uni-lj.si

 

Korona virus - zaprtost knjižnice:

Glede na trenutno epidemiološko situacijo v RS in v skladu z navodili Univerze v Ljubljani bo knjižnica Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport od 14. marca 2020 dalje do preklica zaprta.

Sklep dekana  na povezavi.

 

Urnik knjižnice:   

  • od ponedeljka do petka: 9.00 - 15.00
  • julij in avgust: 10.00 - 14.00
  • prazniki: ZAPRTO

Zasedenost čitalnice, glede na vaje in predavanja drugih predmetov, je dostopna na povezavi https://www.fsp.uni-lj.si/urnik/.Tiskana verzija za tekoči teden je na vhodnih vratih v knjižnico in na vhodnih vratih v čitalnico

Cenik knjižničnih storitev 2019/2020

 

Vabimo vas na brezplačna tečaja iskanja in uporabe e-virov v NUK v marcu 2020:

  • Tečaj "Uporaba citatnih indeksov in znanstvenih bibliografij", četrtek, 12. marec 2020 ob 10.00 uri
  • Tečaj "Uporaba informacijskih servisov z e-članki in e-knjigami", ponedeljek, 23. marec 2020 ob 10.00 uri
  • Tečaj "Uporaba orodja za upravljanje bibliografskih referenc endnote online", torek, 24. marec 2020 ob 10.00 uri

Več informacij o tečajih je na voljo na Mrežniku, kjer se lahko tudi prijavite.

 

PODALJŠANA ODPRTOST ČITALNIŠKIH PROSTOROV NUK 

Med 6. januarjem in 14. februarjem 2020 bodo čitalniški prostori NUK ponovno odprti tudi v večernih urah. V tem času bo uporabnikom od ponedeljka do petka med 20.00 in 22.00 na voljo 196 sedežev v Veliki čitalnici in prostoru za skupinsko učenje. Po 20. uri vstop v knjižnico ni mogoč.

Več o pogojih uporabe čitalnice je na NUK-ovi spletni strani

 

Knjižnica Fakultete za šport je kot visokošolska knjižnica del univerzitetnega knjižničnega sistema Univerze v Ljubljani. V njegovem sklopu je članica medicinskega kroga knjižnic, ki jih povezuje znanstveno področje medicina in v katerega sodijo še: Centralna medicinska knjižnica (koordinacijska knjižnica tega kroga), knjižnica Fakultete za farmacijo, knjižnica Zdravstvne fakultete, knjižnica Veterinarske fakultete, Knjižnici Splošne bolnišnice Maribor in Celje, VŠZ Maribor, Knjižnica Onkološkega inštituta, Knjižnica Psihiatrične klinike v Ljubljani, Knjižnici Lek d.d. in Krka d.d. in še nekatere druge.

Knjižnica Fakultete za šport je osrednja knjižnica za področje športa in znanosti o športu v Sloveniji. Podpira študijski in raziskovalni proces Fakultete za šport in drugih fakultet, tako da omogoča dostop do najpomembnejših virov s področja športa in znanosti o športu ter drugih znanstvenih področij, ki so na različne načine povezana s področjem športa (medicina, biomehanika, fiziologija, biokemija, psihologija, sociologija, zgodovina, etika, filozofija, vzgoja, izobraževanje, trženje, upravljanje,…).