Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

Spoštovani prijatelji športa!

ZvanMilanDobrodošli na virtualnem oknu Fakultete za šport Univerze v Ljubljani! Potrudili smo se, da Vam prikažemo različne kotičke našega ustvarjanja. V prvi vrsti so tu seveda naši  mednarodno priznani študijski programi.  Povezani so s športno znanostjo in prakso ter zagotavljajo bogato mednarodno izmenjavo. Dokaz za to so številni naši diplomanti, ki so danes na pomembnih položajih  doma in v tujini. Mnogi od njih so bili nekoč tudi vrhunski športniki. Prav na Fakulteti za šport smo  uspeli  uskladiti njihove športne in študijske obveznosti. S prenovo študijskih programov uvajamo  nove oblike študija, strokovnjaki iz prakse so naši redni gostje, za svetovanje in razvoj študentom ter diplomantom pa smo ustanovili poseben center.

 

Bogata znanja na Fakulteti za šport že 50 let črpamo predvsem iz lastnega raziskovalnega in strokovnega dela. Ponašamo se z največjim številom raziskovalcev na področju kineziologije v Sloveniji. Naša znanja  uspešno prenašamo v prakso prek Inštituta za šport in vanj vključenih laboratorijev.  Številni naši učitelji in sodelavci so neposredno vključeni v delo v različnih  športnih organizacijah. Mnogi uspehi slovenskega vrhunskega športa so povezani z znanjem, ki je bilo ustvarjeno na Fakulteti za šport. Predvsem  pa smo ponosni na naš prispevek k sistemu šolske športne vzgoje, ki je dostopna celotni populaciji mladih,  na vseh ravneh vzgoje in izobraževanja.  Naš pogled v prihodnost  je usmerjen tudi k oblikovanju športnega načina življenja vseh prebivalcev Slovenije. Zato Vam v naših prostorih ponujamo najbolj raznoliko in najbolj kakovostno športno vadbo.

 

Prepričan sem, da lahko med našimi dejavnostmi najdete izziv za obisk Fakultete za šport. Vabim Vas, da se nam pridružite! 

Dekan, prof.dr. Milan Žvan