USTVARJALNE METODE UČENJA SMUČANJA ZA VSAKOGAR - modul za pridobitev naziva Učitelj alpskega smučanja -1.del

Termini: 03.12.-05.12.2018

Koordinator: dr. Milan Žvan, dr. Blaž Lešnik

Trajanje: 18

Število razpisanih mest: 60

Število prostih mest: 60

Število točk: 1.00


Opis:

 

Veliko otrok se prvič sreča smučanjem prav v zimski šoli v naravi. S tem doživetjem se jim odpre nov svet. Izredno pomembna je vloga tistega, ki jim ta svet predstavi. S pravilnim pristopom lahko v otroku pusti pozitivno sled in jih pritegne k športno aktivnem življenjskem slogu, obenem pomaga otroku, da razvije nove spretnosti in utrjuje njegovo samopodobo in samozavest.

 

Fakulteta za šport razpisuje tudi v letu 2018/2019 v sklopu programa nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev seminar smučanja, ki bo potekal v dveh delih. Lahko se udeležite samo enega dela, bodisi prvega, bodisi drugega.

Prvi del »Ustvarjalne metode učenja smučanja za vsakogar« bo potekal od 3. do 5. decembra 2018, drugi del »Naučimo se smučat na igriv način« pa se bo vršil od 12. do 14. marca 2019.

 

 

Udeleženci seminarja boste pridobili znanja, potrebna za organizacijo in izvedbo zimovanj, zimskih šol v naravi in športnih dni na snegu.

Cilj in namen seminarja je natančnejša predelava prvih korakov in začetnih oblik drsenja na smučeh in smučanja skozi igro. Cilj praktičnega dela na snegu je usmerjen v pridobivanje ustreznih znanj metodike učenja smučanja in tudi v dvig obvladanja tehnike elementov smučanja, ki so pomembni pri delu z začetniki in učenci s slabšim smučarskim znanjem.

 

Vsebina seminarja:

-       Smučanje je igra – od prvih korakov in drsenja na smučeh dalje;

-       Osvajanje začetnih oblik smučanja skozi igro in napredovanje v temeljnih značilnostih sodobne smučarske tehnike;

-       Nadaljevalne oblike smučanja in osvajanje specifičnih pedagoško didaktičnih znanj, ki jih pri svojem delu potrebuje učitelj smučanja;

-       Najenostavnejše postavitve in organizacija šolskega tekmovanja v veleslalom;

-       Pomembni vidiki organizacija zimske šole v naravi in športnih dni na snegu.

Analiza napredka smučarskih znanj udeležencev seminarja vsak dan poteka na podlagi video posnetkov. Ob koncu seminarja vsak udeleženec lahko pridobi posnetke vseh lastnih izvedb smučarskih storitev (na lasten USB ključek).

Slednje je tudi osnova za izdelavo seminarske naloge, kar pa pride v poštev samo za kandidate za pridobitev strokovnega naziva. 

 

 


Kotizacija:

 

Polna kotizacija: 100,02 EUR

Kotizacija za zaposlene v vzgoji in izobraževanju: 20,00 EUR  - Obvezna prijava še v Katisu!

 


Opombe:

Vsi športni pedagogi, bodo po novi shemi naziv Vaditelj (U1+U2) lahko pridobili z udeležbo na 3-dnevnem seminarju v decembru in na 3-dnevnem seminarju v marcu.

Ostali bodo lahko naziv Vaditelj pridobili z udeležbo na obeh seminarjih in dodatnim 6 dnevnim tečajem v okviru FŠ (januar, februar in marec), in opraviti bodo morali še teoretični del (splošne in specialne vsebine) na FŠ.