Skoči na vsebino

Odprte prijave na usposabljanje SD1-ŠT-Cheerleading in performance dance

datum: 21.09.2022

kategorija: CVUŠ

V sodelovanju s Cheer zvezo Slovenije bo na Fakulteti za šport, od začetka oktobra do konca novembra, potekalo usposabljanje za naziv Strokovni delavec 1 – Športno treniranje – Cheerleading, performance dance.

Odprte so prijave na usposabljanje za naziv  Strokovni delavec 1 - Športno treniranje - Cheerleading, performance dance. Usposabljanje bo potekalo na Fakulteti za šport od torka, 4. 10. 2022 do nedelje 20. 11. 2022 (zajema obvezni in posebni del).

Tekmovalni cheerleading temelji na ocenjevanju skupinskih koreografij, ki v povprečju trajajo nekaj minut. Tekmovalna koreografija vsebuje dvige, piramide, mete, cheer in akrobatiko. Ker se cheerleading še vedno razvija, se s časom spreminjajo tudi pričakovanja, kateri elementi naj bi bili v koreografiji prevladujoči. Prav tako se koreografije razlikujejo glede na starostne skupine (zaradi zagotavljanja varnosti) ter sestavo skupine (ženske ali mešane skupine). Vsekakor pa je tudi tekmovalni cheerleading ohranil svoje poslanstvo, kar je poleg vzpodbujanja množice predvsem pridobivanje njene pozornosti. To mu uspeva z dih jemajočimi dvigi, piramidami, meti in akrobatiko.

Performance cheer izhaja iz Amerike in je del športne panoge cheerleading. Je skupinski šport, sestavljen iz različnih stilov plesa, najpogosteje iz cheer poma, cheer hip hopa ali cheer jazza. Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je primeren za razvoj otrok in mladine ter prispeva h kakovostnejšemu preživljanju njihovega prostega časa. Hkrati je dovolj nezahteven, da se ga lahko udeleži vsak otrok in mladostnik in ga lahko poučuje vsak motorično sposoben in motiviran posameznik.

Več informacij o razpisu, urniku in prijavi najdete na spodnji povezavi:

 

https://www.fsp.uni-lj.si/institut-za-sport/cvus/strokovno-usposabljanje/aktualni-tecaji/2022090913563797/