Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

SLOfit prejemnik prve nagrade E+ SPORT 2022 - #BeActive - Across generations award

datum: 29.11.2022

kategorija: novice

Projekt SLOfit - vseživljenjsko spremljanje telesne zmogljivosti, ki ga razvijamo na Fakulteti za šport, je po izboru strokovne žirije dobitnik prve nagrade E+ SPORT 2022 - #BeActive - Across generations award, namenjene nagrajevanju projektov, ki spodbujajo zdrav življenjski slog v vseh življenjskih obdobjih.

slofit-beactive nagrada_16x9

Foto: prof. dr. Maja Pajek (druga z leve) in prof. dr. Gregor Jurak (v sredini) s Fakultete za šport na podelitvi E+ SPORT 2022 - #BeActive nagrad v Bruslju s predstavniki MIZŠ

 

Omenjena kategorija je novost med nagradami #BeActive, s katero želi The Erasmus+ Sport Team spodbuditi dejavnosti, namenjene promociji rednega gibanja ter zagotavljanju lažjega dostopa do športa in telesne dejavnosti za vse generacije. To je dokaz več, da s projektom SLOfit nastaja visoko kakovostno znanstveno orodje, ki omogoča poglobljene analize stanja ter s tem točne napovedi za prihodnost in načrtovanje učinkovitih intervencijskih ukrepov tako pri posamezniku kot v izbranem delu populacije ali družbe v celoti, hkrati pa je tudi izjemno uporabno, pregledno in prijazno za vsakogar ter razvito za množično uporabo.

Tako se v skupini SLOfit vztrajno približujemo uresničitvi naše vizije in cilja - da z gibanjem in zdravim načinom življenja zasvojimo vse generacije ter tako sprožimo nacionalno (SLO)fit gibanje. Telesni fitnes je namreč eden najpomembnejših pokazateljev našega zdravja in njegov pomen se, zaradi negativnih vplivov sodobnega načina življenja, samo povečuje. Vseživljenjsko spremljanje telesne dejavnosti pa je z epidemijo covid-19 še bolj izrazito stopilo v ospredje.

Spodaj si lahko ogledate utrinek s podelitve v Bruslju.