Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Erasmus+ kombiniran intenzivni program (KIP) v Portu

datum: 11.07.2023

kategorija: novice

V maju in juniju 2023 je Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Univerzo v Portu in Univerzo v Toledu izpeljala Erasmus+ kombiniran intenzivni program (KIP) z naslovom »Physical activity, exercise, physical fitness and health promotion”. 

KIP je kratek, intenziven program, ki uporablja inovativne načine učenja in poučevanja, vključno z uporabo virtualnega sodelovanja. V KIP je bilo vključenih 15 študentov iz šestih držav, od tega štirje študenti Fakultete za šport. Virtualno sodelovanje je za študente potekalo v učilnici moodle Academia UP, v živo pa smo se družili med 19. in 30. junijem 2023 na Univerzi v Portu. 

Študenti so tako pridobili znanja s področij merjenja telesne dejavnosti in pripravljenosti kot tudi intervencij v različnih sistemih za spremljanje telesne pripravljenosti. Velik poudarek pa smo namenili telesni dejavnosti kot pomembnemu dejavniku za splošno zdravje in dobro počutje ljudi. V praktičnem delu so se študentje med drugim preizkusili v deskanju na vodi, vadbi na trampolinih, cross-fit-u in v adrenalinskemu parku. Uspešno zaključen KIP program je bil ovrednoten s 3 kreditnimi točkami.

Nekaj utrinkov z dogajanja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.