Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Povabilo k sodelovanju v projektu o spolnem nasilju v športu

datum: 16.01.2017

kategorija: obvestila za študente

voice                                                                        eu


Spolno nasilje v športu je danes velik problem. Evropska komisija za šport je spolno nasilje uvrstila med prednostna področja raziskovanja.  Z namenom, da bi se čim hitreje našle rešitve, ki bi športnice in športnike obvarovale pred zlorabami, žrtvam pa ponudile ustrezno obravnavo in pomoč, Evropska unija tovrstnim raziskavam namenja finančna sredstva.   

Evropska unija zato v okviru programa Erasmus+ finančno podpira projekt VOICE, ki bo v 8 evropskih državah zbral dokaze, pridobljene s pomočjo življenjskih zgodb športnic in športnikov. Zgodbe oseb, ki so bile žrtve spolnega nasilja, bodo služile kot najpomembnejši vir spoznavanja s problemom. Na njegovi osnovi bomo vzpostavili izobraževanje za boj proti spolnemu nasilju. Športno in ostale javnosti se bomo trudili ozaveščati o pomembnosti problema s pomočjo nacionalnih forumov. Zelo pomembno pa se nam zdi najti tudi rešitve za tiste, ki so nasilje že doživeli.


Zato je vaš GLAS pomemben!


V okviru evropskega projekta VOICE vabimo k sodelovanju vse, ki ste oziroma ste bili žrtve spolnega nasilja, nadlegovanja in zlorab v športu. 

Da bi opogumili tudi ostale žrtve, ki si do sedaj niso upale spregovoriti, sta se javno izpostavili dve športnici, gimnastičarka Gloria Viseras in plavalka Karen Leach. 

Zagotavljam Vam, da je sodelovanje v raziskavi za vse, ki se boste odločili o svojih izkušnjah spregovoriti, ANONIMNO.

Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://voicesfortruthanddignity.eu/  ali nas kontaktirajte na  ali  ali  


Prof. dr. Mojca Doupona Topič, prodekanja Fakultete za šport

Vodja projekta VOICE v Sloveniji